YUNUS EMRE VE AŞK

“Bana kiriş dediler, aşka giriş dediler

Benim adımı aşk verdiler, ben durmam dedikoduda.” Hz. Yunus Emre’nin nazarında aşktan başka bir şey yoktur. Adı da aştır, gördükleri de. Dağları zerre eriten, denizleri coşturan, dünyayı döndüren başka ne ola?

Hz. İbrahim(a.s)e Nemrut’un ateşini serin ve güvenli eyleyen. Başına testere dayandığında Hz. Zekeriya’yı (a.s) teslimiyetin tatlı suskunluğuna bırakan. Hz. Yahya’yı başı kesilirken bir mum eyleyen, aşktan başka ne ola? Hz. Musa’ya (sa) bak, dadısı Firavun, beşiği tabut olan. Hz. Davud’a (a.s) bak, ciğerlerinden çıkan bir üflemeyle demiri muma çeviren. Hz. Muhammed’i (s.a.v) hatırla, ne cefâlar çekti? “Sen bu işi kolay mı sanıyorsun, bu yolda en adi şey can vermektir.”

“Benim adımı aşk verdiler” der Hz. Yunus, çünkü “Bir ben vardır benden içeru”. Ballar balını bulmuş, kovanı yağma etmiştir, neylesin dedikoduyu? Dertli dolap gibi vatanından ayrılmış, “Aşkın aldı benden beni, bana seni gerek seni” inlemesiyle hasretlik derdiyle kavuşmayı istemektedir. Aşk denizine dalmış, aşkız geçen günlere yanmış yakılmış, Mecnun gibi dağlara vurmuş kendini, bedenini yakın külünü savursalar da vaz geçmeyeceğini, cennet arzusu taşımadığını, her geçen gün aşk ateşinin harlandığını, aşkın onu kana boyadığını, aşktan başkaca bi şey görmediğini bilmediğini söyleyip durmuş.

Kelime kelimesinin “yarmak, yaralamak” anlamını hatırlayınca, anlarsın ki, insan bedeninin en derinlerinde sırlanan aşk, dünyanın en zor ameliyatıyla görünür olur. Kim bilir, belki de kelime kelimesinin anlamı sadece aşktır.

Aşka dair yazmak haddimiz olmasa da, aşkı yazdıkça aşksızlığınla yüzleşirsin.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Kibritçi Kız - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Simav Naşa Beldesinde AK Parti Belediye Başkan adayı kim olmalı?
Tüm anketler