HIRSIZ ŞEYTAN

Efendim bu hafta da geçen haftalarda olduğu gibi Şeytan’ı inceleyeceğiz. Daha önceki yazılarımızda İblisin Adem’in makamına göz diktiğinden bahsetmiştik. Gerçek şu ki İblis Adem’den bu makamı çalmak istiyordu. Bu nedenle onu azgınlığa ve aşırılığa itiyordu. Bu aşırılık sonucunda ise Ademoğlu makamından olup Şeytan ile sonsuz cezaya maruz kalıyor. Yani İblis gerçek bir hırsız.

Sadece makamını değil aynı zamanda Adem’den bulunduğu mekanı yani Cenneti de çalıyordu. Cennetten çıkartarak zillet içinde Dünyaya indirilmesine neden oluyordu. Dünyaya indirmesinden sonra bu sefer de Adem’in iki çocuğundan birinin hayatını çalıyordu. Yani Habil ile Kabil olayı. Böylelikle imtihan sahnesi başlıyor.

Bu durum günümüzde de hala geçerli. İblis bizi birbirimize düşürerek arkadaşlığımızı çalıyor. Alkole iterek zihnimizi çalıyor. Zinaya iterek namusumuzu çalıyor. Örnekleri çoğaltmak mümkün.

Ancak insan hırsızı çaldığının yerine bir şey koymaz. İblis ise resmen Allah’ın bizden istediklerini çalıyor ve geriye kendi isteklerini koyuyor. Böylelikle insanlar ikiye ayrılıyor. Şeytanın çalması karşılığında tövbe edip makamını Allah’tan geri kazananlar. Ya da İblisin çaldığının yerine geri koyduğu ile mutmain olan suçlu günahkarlar. Ya da Şeytanlaşmış insanlar…

Eğer inanıyorsak ve Şeytana bizzat şahit oluyorsak, düşmanın bizden neler götürmek istediğinin farkında olmamız lazım. Yaratıcısı ile en az seviyeye indirilmiş bir bağ, arzuları ile en üst seviyede iletişim kuran bir yapı görmek istiyor. Onun tarlası insanın arzuları ve duyguları.

Allah ise bu hırsızlığın farkında bu nedenle bize şunu öğütlüyor.

Fatır Suresi- 6. Ayet

“Şüphesiz şeytan sizin için bir düşmandır. Öyle ise siz de onu düşman edinin.”

Yasin Suresi 60 61. Ayetler

“Ey ademoğulları! Ben size, “Şeytana kulluk etmeyin, o sizin için apaçık bir düşmandır!” demedim mi?”

“Bana ibadet edin, dosdoğru yol budur!” demedim mi?”

Herkese iyi haftalar dilerim..

İsmail Cenk Akan.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İsmail Cenk Akan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Simav Naşa Beldesinde AK Parti Belediye Başkan adayı kim olmalı?
Tüm anketler