Mutlu bir aile olmak

Aileden daha önemli bir hazine dünyada yoktur. Toplumu ayakta tutan ailedir, aile toplumun temelidir.

Mutlu bir aile olmanın 6 kuralı

1- İletişim

Gözünüzün önüne bir aile getirin. Yorgun eve gelmiş ebeveynler televizyon karşısında uzanmış, göz kapaklarının düşmesini bekliyorlar. Çocuklar ellerinde telefon dış dünya ile bağlantılarını koparmışlar.

Çoğumuza tanıdık gelen bu sahnedeki eksik olan şey, iletişimdir. İyi bir iletişim, Mutlu Aile olmak için ilk atacağınız adım olmalıdır.

2- Dışarının olumsuzluğunu eve taşımayın İş yerinde veya okulda ne olduysa oldu. Bu negatif durumları evin kapısından girdiğiniz andan itibaren unutun. Kendi problemlerinizle başa çıkmanın yollarını bulmalısınız. Ailenizi ağlama duvarı değil, destek payandası olarak görün.

3- Kararları beraber alın

Ailenin geleceği ile ilgili önemli kararlar alınacağı zaman, gizli saklı bir şekilde odaların köşelerinde, kısık

sesle değil, ailenin hep beraber olduğu bir zamanda herkesin fikrini söyleyebileceği bir ortamdakonuşun. Düşüncesini özgürce paylaşabilen insan, mutlu insandır ve böyle bir konuşmadan aileyi mutsuz edecek bir sonuç çıkma ihtimali azdır.

4- Birbirinizin yaşam alanına saygı duyun

Artık küçük evlerde yaşıyoruz ve dar ofislerde çalışıyoruz. Ülkemizde yaşam alanı kavramı çok

gelişmediğinden bu durumla baş etmek iyiden iyiye zorlaşmaya başladı. Aynı fikirlerin paylaşımında olduğu gibi alan paylaşımında da özgür olduğunu hisseden aile bireyleri, yaratıcı olmaktan çekinmeyerek, günlük yaşamlarında kendilerine ait bir dünya kurabilecektir.

5- Her zaman rahat ve şık olun

Kimse eve geldiğinde gergin ve dağılmış insanlar görmek istemez. Bu görüntü ilk başta kişinin kendisine olan güvenini kırar. Rahat, şık ve bakımlı olmak hayata pozitif bakmanın ve olumlu enerjiler yaymanın ilk adımıdır. Çocuklar için de iyi bir örnek oluşturarak ve kendilerine değer vermelerini sağlayabilirsiniz.

Değerli hissetmek mutluluğu peşinden sürükleyecektir.

6- Evde kütüphane oluşturun

İşte çok eskilerden beri değişmeyen kural. Mutluluk söylenenin aksine cahil kalmakla değil, araştırıp öğrenmekle, sorgulayıp fikir edinmekle gelmektedir. Ne kadar çok okursanız, dünyaya karşı o kadar çok

farkında ve duyarlı olursunuz. Ne kadar çok zamanınızı ekrana bakarak geçirirseniz, kendinizi o kadar

çok hapsedilmiş, güçsüz ve etkisiz eleman gibi hissedersiniz. Aslında mutluluğun sırrı bu basit matematikte gizlidir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Eyüp Gültekin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Simav Naşa Beldesinde AK Parti Belediye Başkan adayı kim olmalı?
Tüm anketler