AİLE OLMADAN TOPLUM OLMAYA ÇALIŞIYORUZ
Aile;toplumun en küçük birimi olarak kabul edilen sosyal bir yapı.En küçük olarak kabul edilen bir aile ;baba,anne ve çocuktan oluşur.Çekirdek ailedeki çocukların evlenmesiyle de yeni bir çekirdek aile ortaya çıkar…..Bunlar amcalar,dayılar,teyzeler,halalar,yeğenler ve evlilik bağıyla aileye katılmış kişilerdir.
Toplum ;tarihsel gelişme içinde ,aynı toprak parçası üzerinde birlikte yaşayan ve ortak bir uygarlığı olan ,yaşamlarını sürdürmek,birçok temel çıkarlarını gerçekleştirmek için işbirliği yapan insanların tümü .
Bir arada yaşayan bireylerin oluşturduğu canlılar topluluğu.
Aile içindeki yapısal bozukluklar Çağdaş bir toplumun getirdiği sorunlar çoğu kez aile yaşamında gerilimlere ve sorunlara yol açar.
Bu sorunlar;
.Evde yaşanan huzursuzluk ve gerilimler
.Çocuk ,anne-baba ilişkilerindeki proplemler
.Çocuk ya da ergende görülen uyum sorunları ve davranış değişiklikleri
.Alkol-madde kullanımı
.Depresyon
.Boşanma-ayrılma
.Uyum sorunları
.Cinsel sorunlar
.Aile üyelerinden birindeki önemli bir sağlık sorunu
.Aile içinde şiddetin varlığı
.Yeni bir çocuk
.Ekonomik krizler
.Bir aile üyesinin evden ayrılması
Aile ve toplum bilinci aşılamak, acaba bu bozuklukları ,aksayan döngüyü,giderilmesi gereken sorunları çözmek için atılan bir adım olabilir mi? Toplumsal bilinç, toplumun sahip olduğu veya etkilendiği bir mirastan kaynaklanan davranış ve düşünme biçimlerinin sonucudur. Bunlar, toplumdaki çoğunluk tarafından kabul edilmiştir. Söz konusu bilinç bireyden öncede vardır, bireyden sonra da olmaya devam edecektir.
Bilinçli toplum, nereye gittiğini düşünen, yanlışlardan hesap sorabilen, yanlışların ortağı olmayı reddeden, yaşamı kendi iradesiyle yönlendirmeyi kişisel sorumluluğu bilen insanların toplumudur.
İyi bir aile olduğumuzda ,iyi bir toplum ,iyi bir toplum olduğumuz da iyi bir millet olmayı başarmış demektir.