KİTAPLARIMIZ

Okumayı zevk edinenler için kitaplık sahibi olmak çok cazip bir hayaldir. Zaman içinde bir iki derken kitaplarınız bir raf dolduracak sayıya ulaşır. O rafın seyri dahî zevk verir. Okudukça özgül ağırlığınız artar, ufkunuz açılır. Derler ya adım atışınız dahî değişmiştir. Bunu fark etmek kitaplarla dostluğunuzu pekiştirir. Kitap dolusu bir ev, çiçek dolu bir bahçe hayali sizin de ömrünüzün hedefi olur. Raflar yetersiz kalınca kitaplar bir dolaba terfi eder. Aldığınız kitapların hepsi satır satır okunmaz belki ama kitapların elinizin altında olması size güç kazandırır. Hani derler ya kitaplar sadece okumak için değil, birlikte yaşamak içindir. O kitapların her birinin ayrı bir hikayesi vardır. Kitaplarınız ömrünüzün muayyen dönemlerinin canlı şahitleridir. Günlerce beklediğimiz kitaba kavuşmak, acele ambalajını açıp karıştırmak, okumak için müsait bir ortam oluşturma gayretleri sizin için müstesna zevklerdir.

Otorite genel kültürle sağlanır. Mesleği öğretmenlik olanlar bu gerçeğin içinde yaşarlar. Her gün derslerde doğrulanan bu düsturla maaşınızın büyük bir kısmını kitaplara yatırırsınız. Bir an evvel köşeyi dönmek heveslileri için bu tercih yanlıştır. Ama yalnızlığınızda, teselliye ihtiyaç duyduğunuzda, sayfaları arasında başka dünyalara açıldığınızda iyi ki kitaplar var dersiniz.

Okunmak için ödünç verdikleriniz geri gelmez bazen. Onların boşluğu, hep canınızı sıkar. Her fark edişte hayıflanırsınız. Kitap vermemeyi prensip edinenler haksız değildir. Hele takım kitapların noksan ciltleri, telafisi zor olanlar sürekli üzüntü kaynağıdır.

Tavşanlımızın komutanı, merhum Sabri Tevfik OKYAYUZ Bey'in kitaplığında “Kitaplarım hayatımdır. Onlara dokunmayınız.” levhası asılıydı. Gözlerini kaybettikten sonra bu levhaya ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum.

Kitaplarınız sizi bir yerde mukim olmaya zorlar. Sayıları 5000’i bulan bir kitaplıkla taşınmak kolay değildir. Hele yaşınız kemâle ulaşmışsa kitaplarınızın akıbeti sizi düşündürmeye başlar. Çocuklar karar versin demek, konuyu sürüncemede bırakmaktır. Kıymet bilir ellere tebliğ etmek, bir resmî kuruma bağışlamak en iyi çözüm olarak görünür. İleri yaşlarda kitaplarınız için böyle bir karar almak ömrün hazin bir tecellisidir. Ne yaparsınız, hayatın mayasında hicran vardır. Kitaplarınızla vedalaşırken teselliniz; ihtiyaç duyanlara ulaşması, gelecek kuşaklara faydalı olmasıdır. Rahmetle, hayırla anılmaya vesile olmasıdır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Esma Canıaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Simav Naşa Beldesinde AK Parti Belediye Başkan adayı kim olmalı?
Tüm anketler