DAVET



Ahzab- Topluluklar Suresi 45 ve 46. Ayetler:

Ey peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak gönderdik.

Ve Kendi izniyle Allah’a çağıran bir davetçi ve nur saçan bir kandil (olarak gönderdik )

Efendim, Kur’an felsefesini kısaca açıklamak gerekirse şu iki kelime bize yeterli olacaktır: Karanlıklardan aydınlığa çıkmak. Aynı zamanda şu iki felsefe de yeterli olacaktır: İyiliği emret, kötülükten sakındır. Aynı zamanda şu üç kavram da bize Kur’an’ı özetler: Takva, doğruluk ve hayır. Hayata bakış açısı olarak Kur’an bizlere şunu söyler: Gelin Yaratıcınıza tövbe edin! İlerlemek için bizlere Allah şunu öğütler: Hala aklınızı kullanmayacak mısınız?

Allah, kendisini Kur’an’da şöyle tanımlar: Ben her şeyi yapabilme gücüne sahibim. Ben her şeyi en ince ayrıntısına kadar bilmekteyim. Ben ezeliyim. Ben ebediyim. Ben hayat sahibiyim. İyiler için akla hayale gelmeyecek bir yaşam sunmaktayım. Doğrular için yanımda doğruluk makamı var. Hayır benim elimde. En gizli sırrınızı bilmekteyim. Latif’im, ince ruhluyum. Vedud’um yarattıklarımı severim sevgi ile muamele ederim. Benim eşim ve benzerim yok!

Şimdi gelin o zaman bizlerde kendimizi bu felsefeye bırakalım. Dürüstçe bir yaşam yaşayalım, O’na layık bir kul olalım. Samimi bir şekilde alnımız secdeye varsın. Samimice dua edelim. O’nun şahsını düşünelim. O’na hayaller kuralım. O’nla buluşmak olsun arzumuz. O’na teslim olalım. O’nun için yaşayalım. Kısacası bizim demek istediğimizi Kur’an bize şöyle söylüyor:

İnsan, bizim, kendisini az bir sudan yarattığımızı görmedi mi ki, kalkmış apaçık bir düşman kesilmiştir. ( Yasin Suresi- 77. Ayet)

O zaman Rabbimize düşman olanlardan değilsek, O eşsiz davetçinin davetine uyalım. O kandilde bizim de yağımız olsun etrafı parlatacak. O Muhammedi yolda bizlerde yürüyelim. O’nun kulları arasına katılalım. O’nun cennetine girelim. İsmail Cenk Akan.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İsmail Cenk Akan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Simav Naşa Beldesinde AK Parti Belediye Başkan adayı kim olmalı?
Tüm anketler