Altıntaş’ta "Yangın havuzları"nın sayısı artıyor

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerine sürdüren Altıntaş Orman İşletme Müdürlüğü Dumlupınar Orman İşletme Şefliği bir yatırımı daha vatandaşların hizmetine kazandırdı

Büyütmek için resme tıklayın

2 KÖYDE BİRDEN KULLANILABİLECEK

İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde kalan Oysu ve Yüylük köylerinin arasındaki bölgeye 30 metre genişliğinde yangın havuzu inşa edildi. 45 metre derinliğinde 1200 ton kapasiteli yangın havuzu civarda çıkabilecek yangınlarda aktif olarak kullanılacak.

DİKKAT! ÖLÜMÜNÜZE SEBEP OLABİLİRSİNİZ

Konuyla ilgili olarak yapılan bilgilendirmede

“340 arazözün veya 200 helikopterin su alabilme kapasitesi bulunan yangın havuzunun membrandan imal edilmesi dolasıyla içine girilmesi ölümcül hatalara sebep olabilir. Vatandaşların zarar görmemesi adına etrafı dikenli ve jiletli teller ile çevrilmiş uyarıcı tabelalar asılmıştır” ifadelerine yer verildi.

22 Kas 2023 - 01:00 Kütahya/ Altintaş- Gündem

Muhabir  İsmail Yalçın