Kütahya Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi’nin ikinci gününde Belediye BaşkanıProf. Dr. Alim Işık ile birlikte zirveye katılmak üzere şehre gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sektörde Köklü Miras Hafızamız konulu panele katıldı.

Doç. Dr. Hakan Kara’nın Oturum Başkanı olduğu panelde; ev sahibi Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği ve Dünya Tasarım Organizasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Ersayın, Pazarlama ve Markalaşma Uzmanı Prof. Dr. Massimo Alvito panelist olarak yer aldı.

BAŞKAN IŞIK KÜTAHYA'NIN MARKA DEĞERLERİNİ VURGULADI
Kütahya’nın birçok markayı ve marka olmuş ismi içinde barındırdığına vurgu yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık şunları söyledi;
“UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmiş 295 şehirden 7’si Türkiye’de, zanaat ve halk sanatları alanında da 59 şehirden 2’si Türkiye’de. Bunlardan biri Kütahya, diğeri de Bursa. Markalaşmak için en önemli öğelerden birisi tescillenmektir. Yani sizin marka olabilmeniz için bir belgeye sahip olmanız lazım. İşte bu belge, dünyanın bu konudaki en yetkili kuruluşu olan UNESCO tarafından Kütahya’ya da Bursa’ya da verilmiş. Onu destekleyen Kütahya’nın artıları var. Allah uzun ve hayırlı ömürler versin. UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazinesi olarak çini alanında tescillediği üç değerli şahsiyetten, sanatçıdan üçü de Kütahya’da. Birisi Sayın Sıtkı Olçar, rahmetle anıyorum. Diğer ikisi yaşıyor; bunlardan biri Hamza Üstünkaya üstadımız. Dün de Sayın Mehmet Gürsoy’u tanıdınız panelimizde. Bu isimler, dünyanın bu alandaki tescillenmiş insanları. Bundan daha büyük bir kazancı olabilir mi bu şehrin. Henüz böyle bir tescil almamış ama Kütahya’da ve dünyada yaptıkları eserlerle tescillenmiş sanatçılarımız da burada. Sayın İsmail Yiğit, Sayın Mehmet Koçer ve birçok ismini sayamadığımız çini ve halk sanatları alanında gerçekten kendilerini ispatlamış, kendilerini dünyaya kanıtlamış bu sanatçılara sahip olmak Kütahya’nın başka markaları aramasına gerek olmadığını bize gösteriyor. Kütahya zaten bir marka. Bunun üzerine derinlemesine gitmemiz gerekiyor. Panelimize katılan Sayın Valimiz Musa Işın’a, birlikte çalışmaktan onur duyduğum Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’a, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat’a, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli’ye, Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği ve Dünya Tasarım Organizasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Ersayın’a, Pazarlama ve Markalaşma Uzmanı Prof. Dr. Massimo Alvito’ya, siz değerli misafirlerimize ve hemşehrilerimize katkı ve destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Ev sahipliğini gerçekleştirdiğimiz Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun”
Panel sonunda panelistlere katılım belgelerini ve plaketlerini takdim eden Kütahya Valisi Musa Işın, ilimize çok büyük katkıları olacak bu tür panellerin ardından kollektif bir şuur ve kollektif bir çalışmayla Kütahya’mıza çok büyük hizmetlerin yapılacağına inandığını belirterek katılımcılara teşekkürlerini iletti.