Tavşanlı Gençlerinin Kitabı TÜBİTAK’TA

Tavşanlı Gençlerinin Kitabı TÜBİTAK’TA

Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu’nun araştırmacı ve yazar öğrencileri Rukiye ŞAHİN ve Rümeysa BİLGİLİ, okulun Tarih Öğretmeni Mesut KOCAMAN’la birlikte TÜBİTAK Kurum Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL’ı ziyaret etti. Ziyaret esnasında öğrencilere Tavşanlı’nın gururu; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Ramazan CİN de eşlik etti.

TÜBİTAK Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarette öğrenciler; TÜBİTAK 2204-A kategorisinde Kütahya ve Tavşanlı’nın yerel tarihine dair gerçekleştirdikleri ve ödül de aldıkları projeleri anlatma imkânı buldular.

Hazırlanan projelerin şehre yansımasını ve Tavşanlı’nın yerel tarihine yaptığı katkıyı örnekleriyle izah eden öğrenciler, lisenin eğitimde iş birliği ortağı olan 2071 Erdemli Nesiller Derneği’nin destekleriyle çıkarılan “Gençlerin Işığında Tavşanlı Tarihi” isimli kitaplarını da Başkan Mandal’a takdim ettiler. Takdim esnasında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Ramazan CİN de Tavşanlı ve Kütahya’nın zengin tarihine değinerek, Tavşanlı’nın tarihine dair yapılan bu tür çalışmaların lise öğrencileri tarafından hazırlanmasının ayrıca çok önemli olduğunu ifade etti.

TÜBİTAK Başkanı Prof. MANDAL da çalışmaların kitaplaştırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi: “TÜBİTAK 2204-A Kategorisi Lise Proje çalışmalarının ana hedefi gençleri bilime ve çalışmaya yönlendirmektir. Elimdeki bu kitapla şimdi daha iyi anlıyorum ki proje yarışmalarımız gerçekten amacına ulaşıyor. Çünkü lise öğrencileri, TÜBİTAK yarışması için, yaşadıkları şehrin tarihine dair bir çalışma yapmış ve bu çalışma ile başarılı olarak TÜBİTAK Jürisi tarafından ulusal ödüle layık görülmüşler. Daha sonra da öğrenciler, bu proje çalışması ile de şehrin tarih yazımına katkıda bulunarak çıkardıkları bir kitapla projelerini ölümsüzleştirmişler. Bu durum hem kurumumuz açısından hem de şahsım için büyük memnuniyet vericidir. Ben de bu çok mühim eser için hem kıymetli danışman öğretmenimize hem de kitaptaki projeleri hazırlayan sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ederim.” dedi.

Okulun Tarih Öğretmeni Mesut KOCAMAN da: ”Bu çalışmaların hazırlanmasına vesile olan ve yarışmalarla bu tür projelerin hazırlanmasını teşvik eden TÜBİTAK kurumuna teşekkür ederiz. Sizlerin bu tür teşvikleri olmasaydı şimdi elimizde böyle bir kitap olmayacaktı. Ayrıca yine bizleri makamınızda yoğun mesainiz aranızda misafir etmeniz de bilime ve araştırmaya ne kadar önem verdiğinizi de göstermekte. Bu imkânı sağlayan Bakanlık Basın Müşaviri Sn. Ramazan CİN’e ve kurum başkanı olarak size teşekkürlerimizi sunarız. Okulumuzda ciddi bir TÜBİTAK kültürü mevcut. 25 projeden oluşan ve Aralık ayı içinde gerçekleşecek olan TÜBİTAK 4006 Şenliği yapılacak. Bilim Şenliğinin açılışında sizleri de aramızda görmekten onur duyarız.” Dedi.

Başkan Prof. MANDAL da: “ Bu nazik daveti mutlaka değerlendireceklerini, bir dönem Dumlupınar Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak vazifede bulunmuştum. Yeniden Kütahya’ya gelmeyi ve şehriniz Tavşanlı’yı görmeyi çok isterim.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık bir saatlik görüşme; öğrencilerin TÜBİTAK Başkanı Prof. MANDAL’a ve Bakanlık Basın Müşaviri Ramazan CİN’e kitap takdimi ve hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi. Ayrıca Ramazan CİN de öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, tüm Tavşanlılı hemşehrilerine selam götürmelerini ve bu tür başarılı çalışmalarda her zaman Tavşanlılıların yanında olacağını ifade etti.


25 Eki 2021 - 14:27 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.