Tarihe Geçen Hakem

Tarihe Geçen Hakem

Kütahya’da amatör maç hakemi; inanılmaz kararıyla futbol tarihine girdi.

İki takımın da 6 oyuncusunu kırmızı kartla atan hakem maçta iki takımında 3-0 mağlup ayrılması ile skoru belirledi.


Kütahya 1.Amatör Merkez A grubu müsabakasında geçen hafta Evliya Çelebi Devlet Hastanesi ile 1922 Dumlupınar takımları karşı karşıya geldi. Maçın 24.dakikasında her iki takımda kırmızı kartlar nedeniyle sahada 6’şar kişi kalınca maçın hakemi karşılaşmayı tatil etti. Kurala göre iki takımında sahada yeterli sayıda oyuncusu kalmadığı için tatil edildi. Futbol Müsabaka talimatına göre tertip komitesi kararıyla her iki takım da 3-0 hükmen yenik sayıldı. Maç tatil edilmeden Evliya Çelebi Devlet Hastanesi takımı müsabakayı 2-0 önde götürüyordu.

EMEKLERE YAZIK OLDU

Tertip komitesi kararıyla 3-0 hükmen yenik sayılan takımlardan 1922 Dumlupınar haftaya lider olarak girmişti. Altıntaş Belediye ile şampiyonluk mücadelesi veren 1922 Dumlupınar, bu karardan sonra bitime sayılı haftalar kala belkide şampiyonluk için havlu atmak zorunda kalacak. Öte yandan maçı 2-0 önde götüren Evliya Çelebi Devlet Hastanesi ise az da olsa şampiyonluk şansını kovalıyordu. Her iki takım da hükmen yenik sayılınca iki takımın bir sezonluk emeği bir maçta heba oldu. Yapılan çalışmalar, hazırlıklar, masraflar ve verilen emekler bir nevi boşa gitmiş oldu.

PATRONLAR 40 YILDIR AYNI!

Evliya Çelebi Devlet Hastanesi teknik sorumlusu Ali Sulu, karşılaşma ile ilgili kararın açıklanmasının ardından, kendisine ait sosyal medya sayfasında duruma tepki gösterdi. Teknik Sorumlu Ali Sulu:”Bir maçta 2-0 önde olan takım saha olayları çıkartır mı? Maçın hakemi karar veremiyorsa maçı neden oynatmadı? Her iki takıma verilen 3’er kırmızı kartın sebebini bilmek istiyoruz. Bir sozunluk emeklerimiz bir anda kül oldu gitti. Kütahya futbolunun patronları yaklaşık 40 yıldır aynı ve biz bundan dolayı bir arpa boyu ilerleyemiyoruz. Kütahya’dan neden profesyonel futbolcular çıkmıyor? Neden üst liglerde bir hocamız görev yapmıyor? Bu soruların cevabı açık ve net.”dedi.


BEŞ KIRMIZI KART NEDEN ÇIKTI?

BUNU AÇIKLASINLAR!

10 kırmızı kartın çıktığı ve iki takımında hükmen mağlup ilan edildiği Evliya Çelesi Devlet Hastanesi-1922 Dumlupınar maçının yankıları gelmeye devam ediyor. Konuya ilişkin kendilerine ait sosyal medya sayfasında bir açıklama yapan 1922 Dumlupınar yönetimi, sezon başından beri kurdukları aile ortamı ile 12 haftayı sorunsuz ve namaglup olarak tamamladıklarını hatırlattı. Yaşanan olayların soyunma odası koridorlarında meydana geldiğine dikkat çeken 1922 Dumlupınar yönetimi:”Olaylarda her iki takımdan ihraç edilen oyuncuların soyunma odası tünelinde birbirlerine devam etmesi sonucu gelişmiştir. Böyle bir olayı şampiyonluk yolunda mücadele eden bir kulüp olarak kesinlikle ve kesinlikle yer almak istemezdik. Her iki takımında gençleri öfke kontrollerini sağlayamayarak böyle bir olay yaşanmıştır ve iki kulübü de derinden üzmüştür. Bu hafta yaşanan bu olay sebebi ile de tüm spor camiasından özür dileriz.”şeklinde ifadeler kullandı.

GEREKLİ MERCİLERE BAŞVURACAĞIZ

Yapılan açıklamada her iki kulübe de haksızlık yapıldığını iddia eden 1922 Dumlupınar cephesinin açıklamaları şöyle:”Oyunda 9 kişi kalarak devam edecekken, takımlar soyunma odasının orada kırmızı kart gören 4 futbolcunun birbiri ile çıkan olaylar sebebi ki maçın hakemi sadece saha içinden sorumludur, orada beklerken birden bizim müsabaka ile ilgi ve alakası olmayan bir başka maçın gözlemcisi olan Lokman Top, hakemleri birden soyunma odasına çağırdı ve hakemler içeri girdi. Burada olaylara karışmayan olaylara uzak kalan her iki takımdan oyuncular hakemin içeri girmesinden sonra iki takıma da 5’er kırmızı kart çıkardığını söyleyerek maçı sonlandırdı. Böylesine hakemleri korumak için kurnazlık fikrinin Lokman Top’tan başkasının aklına gelmeyeceği bu karar sonucunda iki takımda mağdur olmuştur. Bununla ilgili olarak hakkımızın şampiyonluğu kaybetsek dahi gerekli mercilere TFF’ye Merkez hakemler kuruluna CİMER'e şikayetimiz kulübümüz tarafından yapılmaktadır. Biz sahada yenilebilirdik, yenebilirdik veya maç berabere bitebilirdi. Çünkü maçın hakemine saha içinde sorduğumuzda 9’a 9 oyun devam edeceğini henüz dakikanın daha 20 olduğunu, büyütülecek bir olayın yaşanmadığını saha içinde takım kaptanlarına söylemişti.”

01 Mar 2022 - 13:17 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.