Robotik kulübü şampiyon oldu

Osmanbey Ortaokulu Robotik Kulübü Öz Değerler Alanında Şampiyon Oldu

Bilim, bilimsel düşünce ve bilimsel farkındalığın toplumun her kesiminde yayılması ve teşvik edilmesi için çalışmalar yapmak, çocuk ve gençlerin erken yaşta bilimle buluşmalarını sağlamak amacıyla kurulan ‘ Türkiye Turnuvaları Bilim Kahramanları Derneği’ tarafından düzenlenen ve dünyanın en prestijli robot ve bilim yarışmalarından biri olan First Lego League‘e Interceptor takım adıyla katılan Simav Osmanbey Ortaokulu Robotik Kulübü öğrencileri ‘Öz Değerler’ 1.’lik kupasını kazandı.

Bilimsel üretim süreçlerini ve bilim insanlarını desteklemek, çocuk ve gençlerin, 21. yüzyıl becerilerine sahip, üretken ve duyarlı dünya vatandaşları olarak yetişmelerine katkı sağlamak, toplumun yaşam kalitesini arttırmaya ve gezegenin sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik bilimsel çalışmalar yapmak gibi ülke yararına bir dizi hedefleri bulunan ‘Türkiye Turnuvaları Bilim Kahramanları Derneği’ programlarına robotik ve kodlama alanında bilişim teknolojileri öğretmeni Bilal Sarıkaya, yenilikçi proje çalışmalarını fen bilimleri öğretmenleri Mustafa Kurtuluş Acar ve Resul Yusuf Yeşilyurt ile yapan öğrenciler böylece üst üste katıldıkları son 5 turnuvadan da kupa ile dönmüş oldular.

07 Haz 2023 - 12:06 Kütahya/ Simav- Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.