İlk Siftah Ülkü Ocakları'ndan

İlk Siftah Ülkü Ocaklarından

Unutulmaya yüz tutan Ahilik geleneğinin yaşatılması adına çalışmalar yapan Ülkü Ocakları Kütahya İl başkanlığı kent genelinde esnaflara siftah paralarını ulaştırdı. Kütahya Ülkü Ocakları tarafından hazırlanan Ahilik duası ve siftah paraları sabah erken saatlerde esnafların kapısına bırakıldı.

“SİFTAH BİZDEN, BEREKET ALLAH’TAN”

Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni gerçekleştirilen etkinlikle ilgili olarak “Ahilik, Ahi Evran Veli tarafından 1200’lü yıllarda o dönem Anadolu’ya göç eden Türkmenlere hem aş ve iş imkanı sağlamak hem de onları tekke ve zaviyelerde iyi bir Müslüman ve vasıflı bir meslek sahibi üretici insan haline getirmek için kuruldu. Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanlığı olarak, sabah namazının ardından Kütahyamızda bulunan esnaflarımızın işyerlerine Ahilik Duası ve içerisinde sembolik olarak bir lira bulunan zarfları bıraktık. Bu duygu ve düşüncelerle Ahilik Haftası’nın esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Dik baş, tok karın, mutlu yarın dileklerimizle tüm esnaflarımıza bereketli kazançlar diliyoruz” dedi.

20 Eyl 2022 - 11:40 Kütahya/ Kütahya- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.