FEN LİSESİ BİNASI KSBܒYE TAHSİS EDİLDİ

FEN LİSESİ BİNASI KSBÜ’YE TAHSİS EDİLDİ

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından verilen bilgide, “Kütahya İli, Simav İlçesi, Yeni Mahallede bulunan 812 ada, 4 parsel numarasında kayıtlı taşınmazın Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna eğitim amacıyla kullanılmak üzere KSBÜ Rektörlüğüne tahsisi uygun görülmüştür.” denildi.

“SİMAV’DA YENİ PROGRAMLARIN ÖNÜ AÇILDI”

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu tahsisle ilgili, “2018 yılında Sağlık Üniversitemizin kurulması ile birlikte Simav’da da Sağlık Meslek Yüksekokulu üniversitemiz bünyesine geçmişti. Okulu devir aldığımızda aktif 1 program, 5 öğretim görevlimiz, 120 de öğrencimiz bulunuyordu. Bugün ise aktif eğitim veren 4 program, 19 öğretim görevlisi, 520 öğrencimiz var. Ancak mevcut kampüs içerisinde fiziksel alan olarak sıkışmış durumdaydık ve mevcut programlarımıza bile yetemez duruma gelmiştik. Bu konuda Simav’da yerelden büyük bir destek gördük, yakın iş birliği ile çözümler ürettik. İlk olarak Muradınlar Mahallesinde, mevcut kampüsün karşısında 27 bin 500 metrekarelik bir alan kampüs gelişme alanı olarak üniversitemize verildi. Şimdi ise Simav Fen Lisesinden boşalan 24 derslikli bina kendi binalarımız yapılıncaya kadar üniversitemize tahsis edildi. Bu sene hızlıca bina içinde gerekli restorasyon ve düzenlemeleri yaparak gelecek eğitim dönemine hazır hale getireceğiz. Böylece artık Simav’da yeni programların açılmasının önü açılmış olacak, mevcut öğrencilerimiz ise daha iyi koşullarda eğitim görecek, hocalarımız güzel imkanlara kavuşmuş olacak. Üniversitemizin Simav’da gelişim sürecinde bir kilometre taşı olan bu binanın tahsisinde destek olan Çevre ve Şehircilik ile Milli Eğitim Bakanlığı sayın bakanlarımız ve bürokratlarına, Kütahya Valisi Ali Çelik’e, sürecin takipçisi olan Kütahya milletvekillerimize, önceki ve yeni Simav kaymakamlarına, Simav Bld. Başkanı Av. Adil Biçer, AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, AK Parti Simav İlçe Başkanı Ecz. Ahmet Kulat ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlçemize ve Sağlık Üniversitemize hayırlı olsun.” dedi.

SİMAV DAHA FAZLA ÖĞRENCİYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Simav Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun Şener ise, yeni bina ile birlikte yeni programların da aktif hale geleceğini belirterek, Simav’ın daha fazla öğrenciye ev sahipliği yapacağını söyledi. Şener, Simav halkı ve yöneticileri ile birlikte mükemmel bir kaynaşma içinde olduklarını vurgulayarak, destekleri dolayısıyla teşekkür etti.

22 Oca 2022 - 11:51 Kütahya/ Simav- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.