Emet MYO’da İki Seminer

Emet MYO’da İki Seminer

Emet MYO'da Okul Öncesinde Aile Eğitimi ve Katılımı Semineri ve Hayat Arkadaşımı Nasıl Seçebilirim seminerleri düzenlendi.

Meslek Yüksekokulumuzun Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe çok saıyda öğrencimizin yanı sıra Emet MYO Müdürümüz Öğr. Gör. Vedat Bakır, Müdür Yardımcılarımız Öğr. Gör. Vedat Çetin ve Öğr. Gör. Serkan Yücel ile akademik ve idari personellerimiz de katıldı.

Etkinlikte, okul öncesinde aile eğitimi ve katılımı bağlamında, Sosyolog Meltem Yıldırım Tekeli’nin konuşmacı olduğu 'Bilişim Teknolojileri ve İnternetin Bilinçli Kullanımı' oturumunda, dijital okuryazarlığın önemi, dijital çağda ebeveyn olmak, dijital sağlığın sağlanması ile çocuk ve dijital medya konusu çocuğun gelişimi açısından oluşturduğu fırsatlar ve riskleriyle birlikte ele alındı. Sosyolog Tekeli, çocukların bilişim teknolojilerinin risklerinden korunması konusunda ailelerin ve öğretmenlerin neler yapabileceği ve bu konuda hangi araçlardan yararlanabileceğini tanıttı.

Dr. Öğr. Üyesi Figen Karaferye konuşmasında, bir birey olarak çocuğun fiziksel, bilişsel, sosyal ve duygusal gelişim alanlarının bir bütün olarak desteklenmesi ve geliştirilmesinde ailenin önemi ve öğretmenlerin rolüne değinerek, üniversitemizin yürütmekte olduğu iki uluslararası proje olan 'Digisel - Digitally Improving Social and Emotional Skills of Primary School Teachers' ve 'Depcip - Digitised Education of Parent for Child Protection' Avrupa Birliği Erasmus+ projelerini bu bağlamda sürdürdükleri çalışmalarıyla tanıttı.

Araştırmacı Berra Yiğit'in konuşmacı olduğu 'Çocuklarda Mahremiyet Bilinci Eğitimi' oturumunda, çocuklarda gelişim dönemlerine göre mahremiyet olgusu, gelişim alanlarında etkisi olan kuramlar ve çocuklarda mahremiyet bilincinin kazandırılması sürecinde neler yapılabileceği konusu paylaşıldı.

Oturumlarda soru-cevap, fikir paylaşımı ve değerlendirmelere yer verildi.

Etkinliğin ikinci bölümünde Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde düzenlenmekte olan 'Hayat Arkadaşımı Nasıl Seçebilirim' başlıklı seminer gerçekleştirildi. Konuşmacı Berra Yiğit, toplumun en küçük birimi olan ailelerin sağlıklı bir temel ve sağlıklı bir yaşantıya sahip olmasının sağlıklı bir toplumun oluşmasındaki önemine değinerek, hayat arkadaşı seçiminde bilinçli hareket etmenin sağlıklı ve mutlu bireyler dolayısıyla sağlıklı ve mutlu aileler oluşmasına zemin hazırlayacağını paylaştı.

Etkinlik, Emet MYO Müdürü Öğr. Gör. Vedat Bakır’ın teşekkürleri ve konuşmasının ardından sona erdi.

08 Nis 2022 - 12:25 Kütahya/ Emet- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.