CAN'lar Kütahya'da buluşacak

CANlar Kütahyada buluşacak

Alevi-Bektaşi kanaat önderi ve Kütahyalı iş insanı Ali Aker'in destekleriyle gerçekleşecek olan etkinlikleri ilki ulusal çapta 26 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Etkinliğe Kütahya başta olmak üzere Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur gibi İç Ege bölgesindeki illerden yoğun bir katılımın olması bekleniyor. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan bilimsel ve akademik içerikli ulusal program sayesinde ülkemizde birlik ve beraberliğin sembolü olan Hacı Bektaş Veli’nin temsil ettiği değerlere dönük olarak hayırlı ve ihtiyaç olan bir hizmet yerine getirilmiş olacak.

BU TOPRAKLARIN HAS EVLATLARIYIZ

Özellikle Kütahya ve çevre illerdeki tüm protokolün davet edildiği program hakkında bilgi veren İş insanı ve Alevi-Bektaşi kanaat önderi Ali Aker:"Biz Aleviler Bektaşiler, bu toprakların has evlatlarıyız ve devletçiyiz. Bizim isteğimiz birlik ve beraberliktir. Gelin canlar bir olalım sloganıyla Türklüğümüzü ve Cumhuriyetimizi korumak istiyoruz. Ben de kanaat önderi ve bir Alevi dedesi olarak öncü olmak istiyorum. Aleviliği yanlış bilen Canlara öğretmek ve ön yargıları yok etmek ve birlik beraberlik içinde yaşamak ve güçlü olmak istiyoruz. Toplamda 15-20 milyon Alevi olarak bizlerde devletimizi temsil etmek istiyoruz."diye konuştu.

GENİŞ İÇERİKLİ PROGRAM

Horasan Erenleri'nin Anadolu'daki Piri olan Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinlikleri kapsamında Kütahya Dumlupınar üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan etkinlik 26 Temmuz 2021 Pazartesi günü saat 14.00'te DPÜ Evliya Çelebi yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilecek. Anma etkinliğinin yanı sıra Kütahya yöresinde bulunan 47 adet Alevi-Bektaşi inanç merkezinin arşiv belgeleri

sergisinin açılışı da yapılacak. Programın içeriğinde panel, semah ritüelleri ve deyiş sunumu, sergi açılışı ve Okçu Mahallesindeki Seyyid Ali Sultan Ocağı’nı ziyaret gibi alt başlıklar bulunuyor.


15 Tem 2021 - 12:38 Kütahya/ Kütahya- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.