“TEDBİR” Karantinasına Alındı

Kuaförleri “TEDBİR” Karantinasına Alındı

Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığının Coronavirüs tedbirlerinin kararları kapsamında sürdürülen çalışmaların ilçe genelinde aralıksız sürdüğünü belirtti. Bu kapsamda, faaliyetleri başlayan kuaförlerde yapılan denetimlerde ortaya çıkan vaka ile ilgili sağlık kurulunda alınan kararla ilgili açıklamada bulundu.

Kaymakam Kara, denetim ekibindeki görevlilerin birinde, pozitif vaka çıkması üzerine, Denetim kurulunun ve denetlenen kuaförlerin test yaptırılarak, 14 gün ev karantinasında kalmalarına karar verildiğini ifade etti.

Kara; İçişleri Bakanlığının 15-21 Mayıs 2020 tarih 89780865-153 sayılı genelgedeki takvimine göre faaliyete açılan kuaförlerde ve güzellik salonlarında , denetleme ekipleri tarafından denetlemeler başlatıldı. 50’ye yakın denetimin tamamlanmasından sonra, denetleme ekibinde bulunan bir görevlinin Coronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine İl Sağlık Kurulu yetkililerinin tavsiyesi üzerine ; tedbir amaçlı ve bir bulaşı zincirinin oluşmaması için denetlenen kuaförlere, ve vaka çıkan görevli ile iletişimi olan kişilere, tedbir amaçlı, test yapılmasına karar verildi. Ayrıca evlerinde 14 gün karantina kararı verildi.

Her ne kadar, Hem doktorlar, hem diğer görevliler, aynı zamanda kuaförler maskeli ve kurallara uygun olsa da; hiçbir riske fırsat verilmemesi açısından, Denetim yapılan 50’ye yakın kuaförün de faaliyeti durduruldu.”

Kaymakam Kara, karantina kararı alınan kuaförlerin talepleri halinde devlet desteklerinden yararlanabilmelerinin sağlanacağını sözlerine ekledi.

18 May 2020 - 22:58 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.