Yeniden Refah Partisi Tavşanlı Başkanlığının Birinci Kongresi Yapıldı

Yeniden Refah Partisi Tavşanlı Başkanlığının Birinci Kongresi Yapıldı

Kongre, YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz,Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Ak Parti, İyi Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanları, Partinin il Başkanı Mustafa Yaman, parti üyelerinin katılımlarıyla yapıldı.Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanlığı parti binasında ilk kongresini yaptı.Kongre, YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz,Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Ak Parti, İyi Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanları, Partinin il Başkanı Mustafa Yaman, parti üyelerinin katılımlarıyla yapıldı.

YRP İlçe Başkanı Muhittin Arslan, açılış konuşmasında,Milli görüşün ikinci kırk yılında, Refah Partisinin, yeniden yapılandığına vurgu yaptı. Kongrenin hayırlı olması dileğinde bulundu.İl Başkanı Mustafa Yaman,Katılımcılar: Ak Parti, CHP, İyi Parti İlçe Başkanları, belediye başkanı Mustafa Güler, yeniden refah partisi il ve ilçe yöneticileri,

Muhittin Arslan Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı

Yeniden Refah Partisi 1. Olağan kongresine hoş geldiniz. Milli Görüşün ikinci 40 yılda temsilcisi yeniden Refah Partisidir. 1. Olağan kongremizin vatanımıza milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederim. 2. 40 yıla nerde kalmıştık diyerekten başlıyoruz inşallah.Kütahya İl Başkanı Mustafa Yaman partinin genel bakış açısını konu aldığı konuşmasında;“Yeniden Refah Partisi olarak amacımız hiç kimseyi darıltmadan gücendirmeden ayrıştırıcı ve kışkırtıcı olmadan kucaklayıcı tamir edici öncelikli amacımızıdır. Bizim hiçbir kimseyi dışlamak gibi bir lüksümüz yok. Genel başkanımızın dediği gibi kapımıza kim gelirse gelsin bizim kapımızı kapatmamız mümkün değildir. Bizler fitne ve fesata meydan vermeden münafıklık alametleri göstermeden birbirimizi samimi olarak kucaklamak ahlak ve maneviyat üzerinden hoşgörü ile devam ettirmemiz gerekmektedir. Yaşanabilir bir Türkiye, yeni bir Türkiye yeniden bir Türkiye için cenabı Allah yapılan bu kongremizi ilçemize ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.” Dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Necmettin Erbakan ve Ahmet Derin’in anısıyla sözlerine başladı; şöyle konuştu:

“Milli görüşün en önemli ilçelerinden birinde Tavşanlı da bulunmuş olduğumdan duyduğum memnuniyeti sizlere ifade etmek istiyorum ve bugün buradakiheyecanımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bizler Erbakan Hocanın talebeleri olarak onun 1969 yılında Konya’ dan verdiği muhareyle yola çıkarak bugün Türkiye’ de tamamen kurumsallaştırdığı ve dünyanın birçok yerinde milli görüşün örnek alınarak birçok partinin kurulmasıyla birlikte bu anlayışla Fas’tan Sudan’a kadar milli görüş prensipleriyle kurulmuş partilerin dünya üzerinde birçoğunun iktidar olmasına vesile olan rahmetli Erbakan hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum.Yine burada çok sevdiğimiz ağabeyimiz Kütahya Milletvekilimiz Ahmet Derin ağabeyimizin de tekrardan Erbakan hocamızla birlikte Peygamber efendimize komşu olmasını yüce Allah tan niyaz ediyorum. Sayın genel başkanımız il başkanı olarak Mustafa Yaman beyi görevlendirdikten sonra Kütahya’da hızlı bir şekilde teşkilatlanma çalışmalarımıza giriştik. Bugün de Tavşanlı’yı katmak suretiyle 5 tane ilçemizi açmış bulunuyoruz. Diğer ilçelerimizi de tamamlayarak Kütahya’ da en güçlü teşkilat olmayı hedefliyoruz. 23 Kasım 2018 Türkiye için önemli bir dönüm noktası bu tarihte genel başkanımız Cuma namazını Ankara’da Hacı Bayram Veli hazretlerinin dizinin dibinde kılmak suretiyle ve namazdan sonrada onun dizinin dibinde dualar etmek suretiyle orada çok önemli bir açıklama yaptı. Genel başkanımız çok önemli 3 prensipten bahsetti.

Biz siyasette iyi yapılan şeyleri takdir etmeye geliyoruz, eksik olan şeyleri tamamlamaya geliyoruz, yanlış olan şeyleri de düzeltmeye geliyoruz. Bu genel başkanımızın yeni dönemde ikinci 40 yılda kafaya koymuş olduğu prensiptir ve bizlerde Allah’ ın izniyle bu prensiple yeni döneme 40 yaşında yeni liderimizle birlikte ikinci milli görüş dönemini başlattık değerli arkadaşlar. Çaresizlik, ümitsizlik ve alternatifsizlik kalmadı, artık bu ülkenin evlatları iki partiye ya da üç partiye sığınmak zorunda değiller bundan sonra yeniden Refah var biz varız ve Allah’ın izniyle genel başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ı başkan yapacağız. Erbakan hocamızın ve onun değerli dava arkadaşlarının yanında bulunmakla birlikte biz bu yolun ne kadar meşakkatli olduğunu bilmekteyiz. Çünkü biz bu dönemde Erbakan Hocamız yaşarken ve vefatından sonrada gerek siyasi olarak gerek ekonomik olarak krizleri yaşamış bir teşkilatız ve bu teşkilatta yola çıkarken genel başkanımızda teşkilat toplantılarında anlatıyor küsecekseniz darılacaksanız yorulacaksanız üzülecekseniz bu aşk yoluna girmeyin diyor. Hepimiz biliyoruz cenabı Allah bizim önümüzü açacak ve biz gerek Türkiye de gerek İslam aleminde yaşanan zulümlerin ekonomik problemlerin üstesinden geleceğiz ve Allah on izniyle Erbakan Hocamızın bize miras olarak bıraktığı D8 leri tekrar canlandıracağız, havuz sistemini tekrar biz kuracağız, adil düzeni biz gerçekleştireceğiz”

09 Nis 2019 - 10:47 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.