Tunçbilek KARA Dumanına AK Uyarı

Tunçbilek KARA Dumanına AK Uyarı

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın termik santrallerle ilgili baca gazı filtreleme sistemlerinin mutlak suretle yapılması gerektiği, yapılmadığı takdirde ceza verilmesi gerekirse kapatılması talimatını verdi.”

Bazı basın organlarında, çoğu özelleşen ve filtresiz bacalarından çıkan kül ve dumanla halkı bezdiren ve sağlığı, çevreyi etkileyen eski Termik santraller için, önemli bir haber yayınlandı.

Haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tür termik santraller için, talimat verdiği bilgisine yerverildi. Her ne kadar kaynak belirtilmediyse de; bu haber bölge halkına umut yükledi. Haber şöyle:

“Son dönemde kamuoyunda gündem olan baca gazı filtreleme sistemi olmayan termik santrallerle ilgili tartışma MYK'nın da gündemindeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, termik santrallerdeki baca gazı filtreleme sistemlerinin mutlak suretle yapılması, yapılmadığı takdirde ceza verilmesi, gerekirse kapatılması için son dakika talimatını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kirliliğe kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Kimse milletin havasını kirletemez. Mutlaka filtreleme sistemi yapılmalı. Bu konuyu da bizzat takip edeceğim" dedi. Toplantıda Erdoğan'ın gösterilen bir fotoğraf üzerine, santral yöneticilerini aradığı ve filtre takmalarını istendiği de belirtildi.”

21 Kas 2019 - 11:10 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.