TAVŞANLI’DA 15 TEMMUZ COSKUYLA KUTLANDI

15 Temmuz Tavşanlıda jutlandı.

İlçe protokolü ile vatandaşlar Mehter Marşı eşliğinde ellerinde bayraklarla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı’ndaki konuşması sinevizyondan canlı olarak aktarıldı. Emperyalistlerin maşası olan FETÖ ile mücadelenin sonuna kadar devam edeceği mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını zaman zaman Tavşanlılı vatandaşlar da alkışladı.

Daha sonra halk oyunları ekibinin sahne almasının ardından resmi tören başladı. Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy’un yaptırdığı dua ile devam etti.

Duadan sonra sırasıyla Marmara Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Süleyman Derin, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Kaymakam Yüksel Kara birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. Süleyman Derin ölümü yenen bir milletin önünde hiçbir gücün duramayacağını söylediği konuşmasında, 15 TEMMUZ gecesini şöyle anlattı:

Burada sizin huzurunuzda bu toprakların bir evladı olarak aynı zamanda pek kıymetli Cumhurbaşkanımız'ın komşusu olarak bulunuyorum. 15 Temmuz gecesinde canlı olarak Kısıtlı’da Cumhurbaşkanımızın evinde bu hain darbe girişimine şahit olan bir kardeşiniz olarak buradayım. O gece 6 tane tank yola çıkmış, sonra ne olduysa Selamsız’dan, Üsküdar’ dan boğaz köprüsüne gitme emri verilmiş onlara, darbeci tanklara. Ne var ki arkadaşlarımız Üsküdar’ da durdurdular. O gün burada olduğu gibi, yaşlısı, genci her yaş gurubundan kardeşimiz orada toplandık. Bize nasip olmadı ulaşamadık köprüye. O gün milletimiz korkuyu yenmişti hiçbir kardeşimizde korku alameti görmedim. Ölümü yenen bir milletin karşısında hiçbir güç duramaz.”

Başkan Güler de konuşmasında vatan, millet bayrak sevgisi vurgusu yaparak, şöyle konuştu:

“Bu memleket için canını verme konusunda tereddüt etmeyen vatandaşlarımız olduğu sürece bu topraklar üzerinde ki her türlü hain hesap bozulacaktır. Aynen 15 temmuz akşamında olduğu gibi.15 Temmuz da bu ülkeyi işgal etme konusunda haince hesap yapanlar; iş birlikçilerle bu ülkeyi talan etmeye çalışanlar bu al rengine al bayrağımıza renk veren şehitlerimizin eksilmeyeceğini, her geçen gün artacağını, vatan toprağı için canını çok kolay bir şekilde verebileceklerini hesaba katmamışlardı. Bu ülke Çanakkale'de ki 250 bin şehitle 15 temmuzda ki 251 şehitle bu necip Türk Milletinin toprağı olmuştur. Biz mührümüzü en son 15 temmuzda toprağa vurduk. Bundan sonra ki dönemlerde bu topraklarda beka sorunu yok. Bundan sonra yönetimde kimin olacağı sorunu var. Ben bu akşam bu meydandan son bir çağrı yapmak istiyorum. 3 senedir yaşanan onca gerçekliğe rağmen hala pensilvanyadaki o hainin peşinden giden sevgili vatandaşlarımıza; ki; vatandaşlarımız demeye devam edeceğiz, GERÇEĞİ GÖRÜN VE BU HAİNİN PEŞİNDEN GİTMEKTEN VAZGEÇİN. “

Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara da törene katılan halkı selamlarken;

“Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında göstermiş olduğu onurlu duruşun hainleri yenilgiye uğratmasının ve demokrasi zaferinin 3. yıldönümü olması sebebiyle tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde şehitlerimizi anmak gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunmak, milletimizin demokrasiye olan bağlılığını ve inancını gelecek nesillere aktarmak için bir aradayız. 15 Temmuz 2016 gecesi hain darbe girişiminin duyar duymaz Tavşanlı da ki bu meydanı dolduran daha sonra ki demokrasi nöbetlerinde de aynı tavrı sergileyen bu gün de muhteşem bir kalabalık ve coşkuyla demokrasisine ve cumhuriyetine sahip çıktığını gösteren siz değerli Tavşanlılıları saygıyla sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından sahneye ünlü sanatçı Yusuf Güney çıktı. Kahramanlık türküleriyle geceye renk katan Yusuf Güney, 15 Temmuz dolayısıyla hareketli parçalar seslendiremeyeceğini söyleyerek, daha sonra tekrar Tavşanlı’ya gelip dolu dolu konser vermek istediğini kaydetti.

Başkan Güler, Yusuf Güney’e günün anısına hediye takdim etti.

Program sela okunmasıyla sona erdi.

17 Tem 2019 - 11:09 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.