Tavşanlı “Barış Pınarı Harekatı” ile Tek Yürek Oldu

Tavşanlı “Barış Pınarı Harekatı” ile Tek Yürek Oldu

Barış Pınarı Harekatı; 9 Ekim 2019 Günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Millî Ordusu'yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatmıştır” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yapılan:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile hazırlanan “Barış Pınarı Harekât Planı” Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bugün saat 16.00’dan itibaren uygulanmaya başlanmıştır.

Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1373 (2001), 1624 (2005), 2170 (2014), 2178 (2014), 2249 (2015), 2254 (2015) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan “Meşru Müdafaa Hakkı” çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Fırat Kalkanı Harekâtı ve Zeytin Dalı Harekâtı’nda olduğu gibi, harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta, sivil/masum kişilerin ve harekât bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri ile bölgede bulunması muhtemel dost ve müttefik ülke unsurlarının zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.” Duyurusu ile,Barış Pınarı Harekatı kamuoyuna duyuruldu.

Bütün dünyanın yakından izlediği bölgede hareketlilik devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan da harekatla ilgili açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı Barış Pınarı Harekatı'na destek için yarın sabah namazında yurt genelindeki bütün camilerde Fetih Suresi okunacağını ve dua edileceğini açıkladı.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için; bütün Türkiye ile aynı anda, Tavşanlı Halkı da camileri doldurdu. Tavşanlı Belediyesi tarafından da Arifağa Camii’de namazın ve duanın ardından, yapılan çorba ikramıyla, birlik ve beraberlik içinde ordumuzun muzaffer olması dilekleri paylaşıldı.

Tavşanlı Belediyesi vatandaşlara çorba ikramında bulundu. Başkan Mustafa Güler, namaz çıkışında vatandaşlarla sohbet ederek "Şerefli ordumuzun Suriye'de terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nda kahramanlarımıza muvaffakiyetler diliyor; Yüce Rabbim'den şanlı ordumuzu, kudretiyle her daim muzaffer kılmasını niyaz ediyorum. Kalbimiz ve dualarımız Mehmetçikle" dedi

11 Eki 2019 - 11:30 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.