Tarımsal İlaçları Can Aldı

Ada mahallesinde, bir ailenin beslediği 3 büyükbaş hayvan yemleme sulamadan bir süre sonra  öldü.

Edinilen bilgilere göre; Bir yetiştirici, 3 büyükbaş hayvanını tarlasından topladığı otlar ve her zaman kullandığı su ile damında yemledi ve suladı. Bir süre sonra, hayvanlarını kontrol için giden yetiştirici, üçünün de öldüğünü anladı. Olayla ilgili gelen özel veteriner, hayvanların ot ya da sudan zehirlenmiş olabileceğini belirterek, hayvanlardan numune aldı. Ölüm nedenleri için tahlile gönderdi. 3 hayvan uygun biçimde bertaraf edildi.

Uzmanlardan konuyla ilgili bilgiler aldık. Uzmanlar tarımsal ilaçların kullanımıyla ilgili uyarılarda bulundular. Bitkisel zararlılarla ve zararlı otlarla yapılan ilaçlı mücadelede, dikkat edilmesi gerekli uygulamalara riayet edilmezse insanlara ya da hayvanlara olumsuz etkileri olabiliyor. İlaçlanan sebze ve meyvelerden ilaçlamanın etkisinin geçmesi için belirli bir zaman gerekiyor. İlaçlanan zararlı otlar ya da bitkilerdeki zararlı böcekler için yapılan ilaçlama çevresindeki otlar hayvanlara verildiğinde ölümlere neden olabiliyor.

17 Tem 2019 - 11:29 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.