Duyarlı Akademisyen Köpeğin Hayatını Kurtardı

Duyarlı Akademisyen Köpeğin Hayatını Kurtardı

“Tansık’’ ismi konulan sokak köpeği bugün sağlıklı ve hayat sevincine tekrar kavuşmuş durumda.

KSBÜ- Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Görevlisi Melike Pehlivan 2 ay önce sokakta açlıktan ölmek üzere olan yavru bir köpek fark etti. Ardından onu bir veterinere götürerek tedavi olmasını sağladı. 14 günlük yoğun tedavi programı sonrası sağlığına kavuşan yavru sokak köpeğinin adına ise mucize anlamına gelen “Tansık’’ konuldu. İlk bulunduğunda 2.4 kilo olan köpek, bugün 14 kiloya ulaşarak, sağlığına kavuştu. Yavru köpek Tansık’ı sahiplenen Öğr. Gör. Pehlivan, Tansık’ı yanından ayırmak istemediğini ve ona çok alıştığını ifade etti. Tansık, Öğr. Gör. Melike Pehlivan’ın bir diğeri hayvanı, “Itır’’ isimli kedi ile birlikte aynı çatı altında mutlu bir hayat sürdürmekte.

YAVRU SOKAK KÖPEĞİ ÖLECEKTİ

Konu hakkında Sağlık Üniversitesi Öğr. Gör. Melike Pehlivan şunları söyledi: ‘’ 14 Nisan 2019 tarihinde tahmini 4-5 aylık yavru köpeği sokakta açlıktan ölmek üzereyken buldum. İlk önce yardım etmek amaçlı yanına gidip yemek vermek istedim. Fakat insanlardan çok fazla korkuyordu. Sürekli ağlayarak kaçıyordu. Bir gece gidişatı gözlemledim. Sabah durumu daha da kötüleşince Eskişehir’e veterinere götürdüm. Veterinere götürdüğümde hekim durumunun çok kötü olduğunu söyleyerek, 4. derece dehidrasyon ve 32 derece ateşinin olduğunu belirtti. Normalde kedi ve köpeklerin ateşinin 38-39 derece olması gerektiği, bu kadar düşük ateşin ve dehidrasyonun geri döndürülemeyeceğini, döndürülse bile çoklu organ yetmezliği nedeniyle 1 hafta sonra köpeği yine kaybedeceğimizi söyledi. Veteriner uyutmayı teklif etti. Ortak karar verip tedavi olmasını istediğimizi söyledik. Yoğun tedavi süreci evde 14 gün boyunca devam etti. Bu süre zarfında yemek yemiyor, su içmiyor sadece damar yolu ile besleniyordu.

BİR MUCİZE OLDU VE YAVRU KÖPEK İYİLEŞTİ

Bir mucize oldu ve 14 günlük süre içinde yavaş yavaş iyileşme gerçekleşmeye başladı. 15’inci gün veterinere götürdüğümüzde hekimimiz ilk defa bu durumdan kurtulan bir canlı gördüğünü söyledi ve köpeğin adına mucize anlamına gelen Tansık koymamızı istedi. Tansık 2.4 kilodan, 14 kiloya ulaştı ve sahiplendirildiği ailesinin yanında mutlu, huzurlu ve güvende. Bir canlıyı yaşatmak çok zor ama sonunda yaşadığımız duygu tarifsiz. Herkesin etrafındaki tüm canlıların yaşam hakkına saygı duymasını diliyoruz.’’

13 Haz 2019 - 11:44 Kütahya/ Tavşanli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kütahya'nın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kütahya'nın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kütahya'nın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kütahya'nın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.